Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΕ ΚΡΙΣΗ (ΔΥΜΕΚ)



Η Κρίση διέλυσε χιλιάδες Μικρομεσαίους και Ελεύθερους Επαγγελματίες. Η Πολιτεία στέκει αδιάφορη μπροστά σε αυτή την Ανθρωπιστική Κρίση, ωσάν να μην υπήρχαν ποτέ οι άνθρωποι αυτοί.
Άνθρωποι που αγωνίστηκαν επί σειρά ετών, δεκαετίες ολόκληρες, βρίσκονται σήμερα κατεστραμμένοι, πνιγμένοι στα χρέη, καταδιωκόμενοι, σε πλήρη αδυναμία να στηρίξουν την οικογένειά τους, με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Απελπισμένοι μπροστά σε βουνό προβλημάτων, ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ.
Το Δίκτυο Υποστήριξης Μικρομεσαίων & Επαγγελματιών σε Κρίση (ΔΥΜΕΚ) φιλοδοξεί να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο όλους τους Συναδέλφους που βιώνουν τις τρομακτικές εμπειρίες της Κρίσης. Είναι μια ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ προσπάθεια υποστήριξης της ραχοκοκαλιάς της Ελληνικής Οικονομίας.
Στόχος μας ΑΡΧΙΚΑ η οργάνωση ομάδων υποστήριξης από ειδικούς στα βασικά θέματα που απασχολούν τους Μικρομεσαίους και τους Επαγγελματίες που τυραννάει η Κρίση. Νομικά ζητήματα, τραπεζικά θέματα, τρόποι επιβίωσης για όσους πτώχευσαν, επαγγελματικός επαναπροσανατολισμός, ψυχολογική υποστήριξη, προγράμματα προς αξιοποίηση, συνεργασίες με το εξωτερικό, θέσεις εργασίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό κλπ.

Οι ομάδες υποστήριξης θα συμβουλεύουν μέσω διαδικτύου (κυρίως) τους Συναδέλφους που χρήζουν βοήθειας. Στην σελίδα του ΔΥΜΑΚ θα αναρτώνται χρήσιμες πληροφορίες, διαθέσιμες σε όλους ΔΩΡΕΑΝ, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Μικρομεσαίοι και Επαγγελματίες σε Κρίση. Πληροφορίες που είτε «παράγονται» από τις Ομάδες Υποστήριξης, είτε συλλέγονται από κάθε πηγή ενημέρωσης.
 Σταδιακά θα οργανώνουμε συγκεντρώσεις για ενημέρωση από κοντά και συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν. Θα επιδιώξουμε την Δικτύωση ανθρώπων που σήμερα βρίσκονται στο περιθώριο επειδή έκαναν το «έγκλημα» να επιχειρήσουν και να πληγωθούν βάναυσα από την κρίση (με όλες τις δυσμενείς συνέπειες).
Επόμενος στόχος μας είναι η ενδυνάμωση της φωνής μας σε πανελλαδικό επίπεδο. Η Πολιτεία και η Κοινωνία οφείλουν να ακούσουν και να καταλάβουν ότι Κατεστραμμένος Μικρομεσαίος και Επαγγελματίας δεν σημαίνει αυτόματα Απατεώνας. Πρέπει να καταλάβουν ότι είναι αδιανόητο η Κοινωνία να προοδεύσει, ειδικά εδώ που βρισκόμαστε, ενώ οι πληγωμένοι από την Κρίση Μικρομεσαίοι και Επαγγελματίες θα μείνουν στο περιθώριο.
Θα επιδιώξουμε επαφές με κάθε φορέα, Κυβερνητικό, Πολιτικό, Συνδικαλιστικό. Με όποιον μπορεί να ακούσει και να επηρεάσει.
Με δεδομένο τον Μη Κερδοσκοπικό χαρακτήρα της προσπάθειας (με συνέπεια ανυπαρξία πόρων) οι ενέργειες θα βασίζονται στους οικονομικότερους δυνατούς τρόπους δράσης.

ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ
Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα γίνει αν δεν βοηθήσει το ΔΥΜΕΚ όποιος μπορεί. Αρχικά στην στελέχωση των Ομάδων Υποστήριξης και στην συνέχεια στην λειτουργία του ΔΥΜΕΚ.
Οι Ομάδες Υποστήριξης θα στελεχωθούν με εθελοντές που έχουν γνώσεις στα σχετικά αντικείμενα. Ζητάμε εθελοντές που πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους και όχι να εκμεταλλευτούν επαγγελματικά την δωρεάν «διαφήμιση». Απαραίτητο είναι τα μέλη των Ομάδων Υποστήριξης να είναι χρήστες του διαδικτύου.
Εκτός από ειδικούς σε θέματα που αφορούν Μικρομεσαίους και Επαγγελματίες σε Κρίση, χρειαζόμαστε εθελοντική βοήθεια και σε θέματα διαδικτύου (στήσιμο σελίδας, newsletter κλπ).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν σχετικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση george.floras@floras.gr
Υπεύθυνος του ΔΥΜΕΚ είναι ο Γιώργος Φλωράς, email george.floras@floras.gr , τηλ. 6974910050
Θα μας βρείτε στο FACEBOOK με το όνομα «Δίκτυο Υποστήριξης Μικρομεσαίων & Επαγγελματιών σε Κρίση – ΔΥΜΕΚ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου